miercuri, 7 aprilie 2010

Hello girls,

Desi e trecut de miezul noptii, parca inca nu s-a sfarsit a 3-a zi de Paste. Pentru mine cel putin, mai e pana MAINE.
Asa ca, ASTAZI in timp ce ma indreptam spre casa mi-a venit o idee pe strada. Care sunt produsele pe care orice femeie le are cu ea oriunde s-ar duce indiferent de conditia sociala? In ce produse investim noi cel mai mult, ba chiar facem sacrificii sa ni le cumparam pe cele preferate?
Pentru mine: glossul, rimelul si batonul corector.

Apropo, stiati ca primul gloss comercializat pe piata a fost Max Factor's X-Rated lansat in 1932? Max Factor a inventat lip gloss-ul in 1930 iar primul asa-zis "retractable lip gloss" a fost inventat de Angie Parlionas in 2004.

Si mai mult decat atat Max Factor este considerat cel care a inventat notiunea de makeup la Hollywood. In 1920, Max Factor incepe, in mod oficial, sa-si numeasca produsele de cosmetica produse de makeup pornind de la intelesul verbului "to make up" (one's face) adica "a concepe, a interpreta" fata cuiva.(sunt sigura ca mai exista si alte sinonime dar acum numai astea 2 imi vin in minte)

De atunci si pana in zilele noastre se pastreaza termenul de makeup in toate limbile.


Maine mai vorbim despre cine a inventat rimelul si corectorul.

Oare cum ar fi viata noastra acum daca cineva, undeva nu ar fi adus la viata aceste produse de MAKEUP???

night, night...

4 comentarii:

 1. Max Factor au fost primii in mai multe domenii ale machiajului. Ei au fost si cei care au introdus pudriera in formatul actual, cu oglinjioara si discheta.

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna Mara
  Bine ai venit pe blog ul meu si multumesc pentru comentariu.
  Si nu numai, Max Factor a inventat lipgloss-ul fara de care eu nu pot sa traiesc, concealer-ul, machiajul waterproof si multe altele. A crescut odata cu nevoile industriei cinematografice de la Hollywood.
  Cum ar fi fost viata noastra acum, daca el n-ar fi existat???? Oare cum???

  RăspundețiȘtergere
 3. Da cred ca ar fi fost foarte greu fara aceste mici trucuri de infrumusetare:)) Am observat ca stii multe in acest domeniu de pe fetelamoda.com ca si eu scriu acolo si mai citesc si alte articole. Aa si eu am facut cursul de machiaj de la Valmy:)

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc.
  Daca vrei sa schimbam idei sau experiente...iti raspund cu placere. Sunt mereu dispusa sa interactionez cu oameni pasionati de acest domeniu.
  night, night

  RăspundețiȘtergere