duminică, 25 aprilie 2010

Hello,

Cu oarescare intarziere din cauza acutei lipse de timp, ma tin de cuvant pana la urma si, in seara asta va impartasesc cand si unde a aparut primul produs rimel si corector in industria frumusetii.

Corector-ul sau concealer-ul, ati ghicit!, a fost inventat de Max Factor in anii 90. Primul produs de acest fel comercializat s-a numit Max Factor's erace si a fost lansat in anul 1938.

Despre marca Max Factor auzim peste tot in mass media, in reclame ca este marca preferata de make-up artisti. Insa, despre omul Max Factor care este "vinovat" de existenta multor produse de machiaj de care noi nu ne dezlipim azi, se vorbeste mai putin.

Max Factor a fost o persoana reala, care se numea Maximilian Faktorowicz, si a emigrat in America in anii 90. Numele lui a cunoscut si el tranzitia si a devenit Max Factor asa cum il stim noi azi. Marea majoritate a produselor inventate de el au fost exclusiv pentru industria cimenatografica de la Hollywood unde el a fost ucenic si apoi make up artist. Datorita pretentiilor din acea vreme si a conditiilor in care se filma, a ajuns sa inventeze lip gloss ul in 1930, machiajul waterproof in 1971, etc

Imi rezerv dreptul sa vorbesc in numele tuturor celor care citesc aceasta postare si sa spun: Multumesc Max Factor pentru ca te-ai nascut!

In ceea ce priveste primul produs rimel sau mascara lansat pe piata, inventia ii apartine unui chimist care s-a inspirat din crema pe care o folosea sora lui Mabel ca sa-si coloreze genele. Mai tarziu a pus pe picioare, compania Maybelline pornind de la numele lui Mabel. Primul produs efectiv rimel a fost comercializat abia in sec al 19 lea, iar tubul efectiv de rimel cu periuta inserata in capac asa cum o stim noi azi a aparut in anul 1957.

Tarziu, nu? Inainte femeile munceau mult mai mult pentru machiajul lor!
Noi insa astazi nu avem nici o scuza sa nu aratam impecabil!

Night, night si.... o floare pentru toate!

From make-up Lora

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu