marți, 16 februarie 2010

Baza in make-up (Partea I)

Aplicarea corecta a „bazei” face un machiaj reusit in proportie de aproximativ 90 %. „Baza” se identifica cu fondul de ten dar, de fapt, ea inseamna mult mai mult decat atat. „Baza” incepe cu:
-un ten curat (nu numai proaspat demachiat ci si exfoliat, tratat, hidratat in prealabil)
-un ten revigorat (cu un ser revitalizator care are drept scop stergerea urmelor de oboseala)
-un ten bine masat cu o crema hidratanta (nu uitati sa adaptati crema nu numai tipului de piele ci si varstei!).

Sfatul meu:
1. Nu folositi o crema hidratanta recomandata si conceputa pentru varsta de 40 +, daca aveti 25 de ani de exemplu, in ideea de a prevenii ridurile!

2. Nu aplicati fond de ten inainte de a masa bine fata cu o crema hidratanta! Asteptati apoi 10 min pentru ca aceasta sa fie bine absorbita de piele!

Abia acum putem vorbii de aplicarea „bazei”.
Este destul de dificil sa gasesti fondul de ten perfect,compatibil fiecarei persoane, adica asa-zisa culoare care „se pierde”.

Sfatul meu:
1. Folositi 2-3 nuante de fond de ten (nuanta deschisa-medie-inchisa) in acelasi timp in functie de necesitatile fetei dvs (vezi „BAZA” IN MACHIAJ, PARTEA II)

2. Folositi un fond de ten compatibil cu tipul de piele si varsta dvs (nu folositi un foundation pentru piele matura daca aveti 20 de ani, doar pentru ca acopera mai bine)

3. Incercati mai degraba un ton mai deschis decat culoarea pielii dvs. Nu va fie teama ca veti parea palida, blush ul va va veni in ajutor.

Lora
----

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu