marți, 16 februarie 2010

Baza in make-up (Partea II)

Cum folosim fondul de ten pentru a ne corecta defectele:
NUANTA DESCHISA:
1. se va folosi in regiunea ochilor. De ce se aplica nuanta mai deschisa tocmai in zona unde pielea este mai inchisa, respectiv zona cearcanelor? Pentru ca o nuanta mai deschisa decat culoarea pielii dvs „blend-uita” cu o culoare mai inchisa decat pielea dvs (respectiv cearcanele) va avea ca rezultat exact culoarea naturala a pielii dvs. , si astfel culoarea pielii se unifornizeaza in final.
OBS. De ce credeti ca anti cearcanul se foloseste intotdeauna in nuanta imediat inferioara nuantei fondului de ten pe care il foloseste o persoana?

2. se va folosi la baza nasului, in regiunea din jurul gurii, pe toate portiunile unde aveti „semne” de acoperit si pe frunte chiar deasupra nasului. Acestea sunt zonele unde este necesar sa va folositi degetele: presati delicat pentru a fixa produsul.

NUANTA INCHISA (sau mai inchisa decat culoarea pielii dvs):1. presati delicat produsul pe zonele de culoare rosie ale fetei si gatului si pe urmele unei acneei severe. Daca pe unele dintre aceste portiuni ati aplicat deja culoarea mai deschisa de fond de ten, aplicati tonul mai inchis in cantitati mai mici cu aceeasi miscare: tamponati delicat zona cu degetul.
OBS: Daca nu aveti astfel de probleme ale pielii nu e nevoie sa va achizitionati o astfel de nuanta de fond de ten.
NUANTA MEDIE (nuanta care „se pierde” aplicata de-a lungul maxilarului dvs):
1. aplicati deasupra celorlalte 2 nuante cu pensula sau cu un buretel de latex, avand grija sa reveniti si sa tamponati delicat produsul in zonele unde pielea „se aduna”: la colturile ochilor, radacina nasului, la coltul buzelor, pe barbie.

SFATUL MEU:
1. Fie ca folositi o pensula speciala fie un buretel, aplicati fondul de ten intr-o singura miscare: de sus in jos. Incepeti sa aplicati de la frunte si „ trageti” produsul in jos; coborati delicat peste ochi, nas, pometi, buze, barbie, apoi gat si decolteu. In acelasi mod cum vopsim un perete: pornim de sus si mergem cu pensula pana jos!

2. Nu aplicati fondul de ten ca pe o crema hidratanta, adica cu miscari circulare! Fondul de ten daca este bine aplicat acopera/mascheaza defectele iar daca este prost aplicat pune in evidenta ridurile!

3. Daca ati aplicat prea mult produs, pulverizati putina apa minerala pe un buretel de latex si tamponati intreaga zona prin aceeasi miscare: de sus in jos!
Pare complicat, pare o tehnica pe care numai un profesionist o detine, dar este usor de insusit. Oricare dintre dvs care iubeste sa se fardeze cu putina rabdare si exercitiu, va putea sa-si „sculpteze” chipul.

Asadar, exersati, exersati, exersati!

Lora
----

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu